Materialen

El Rosa-Kids biedt alleen kinderkleding aan van natuurlijke, ademende materialen die tegen een stootje kunnen. Gewoon omdat we vinden dat kleding kinderen niet mag belemmeren of ziek maken. Het kan ook andersom: sommige kleding helpt je kind. In zijn spel, zijn energiehuishouding of ontwikkeling. Wat is het geheim van wol? Waarom kan katoen een uitkomst zijn? En zijde, is dat nou luxe of soms misschien zelfs noodzaak?
 
Wol
Schapenwol is een supervezel die al eeuwen onovertroffen is. Wol beschermt tegen hitte, kou en regen en zelfs tegen giftige afvalstoffen. Eigenschappen die overeind blijven als we er kleding van maken – kijk maar naar de nomaden in de woestijn, waar grote temperatuurverschillen bestaan tussen dag en nacht. Wol reguleert en isoleert. Het laat lucht én vocht door en houdt warmte vast zonder te verhitten. Perfect voor kindjes dus. Wol neemt hun lichaamstemperatuur aan, voorkomt te snelle afkoeling bij het ravotten én ondersteunt hun nog instabiele warmteorganisme. Zo kunnen kinderen al hun energie gebruiken om te groeien.
Wol blijft behaaglijk aanvoelen omdat het tot wel 40% vocht kan opnemen. Geen klamme rug dus nadat je een sprintje hebt getrokken. Van nature is wol ook nog eens antibacterieel. Als wollen stoffen vochtig worden, zorgt wolvet (lanoline) ervoor dat vuil naar buiten gewerkt wordt. Hang je wolletjes regelmatig een nachtje buiten en ze ruiken de volgende dag weer helemaal fris. Dat scheelt jou werk en heel wat liters water.
 
Biokatoen
Katoen kan tot 20% vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Het is een sterke vezel die goed bestand is tegen wrijving en slijtage en het kan makkelijk in de wasmachine gewassen worden. Ook katoen laat de huid ademen omdat het zowel vocht als lucht doorlaat. Maar het houdt warmte minder goed vast. Katoenen onderkleding draagt het lekkerst in lente en zomer. Wol houdt je beter warm in herfst en winter.  
Minder fraai is dat de katoenteelt een van de meest vervuilende takken van industrie is. Het begint met flinke hoeveelheden pesticiden op de plantages, maar bij het bleken, verven en kreukvrij maken van dit ‘natuurproduct’ worden nog veel meer giftige stoffen gebruikt. Chloor, formaldehyde en zware metalen – in feite dragen we die stoffen op onze blote huid… Katoen telen vraagt ook nog eens hectoliters water, waardoor ook bodem en oppervlaktewater vervuild raken.
Als je dit weet, trek je toch liever iets anders aan? El Rosa-Kids maakt het je makkelijk: alle kleding die je in onze webshop vindt is gegarandeerd gifvrij en milieuvriendelijk geproduceerd. Fijner voor de tere huid van je kindjes, gezonder voor de mensen die de kleding maakten, beter voor onze planeet.
 
Zijde
Zijderupsen sluiten zich letterlijk af in de cocons die ze spinnen. Wanneer je zijde draagt, ervaar je deze omhullende eigenschap. Zijde helpt gevoelige kinderen om de buitenwereld op een afstandje te houden: het dempt indrukken. Zijde kan tot 30% van haar gewicht aan vocht opnemen zonder nat aan te voelen. Het houdt jouw warmte vast als het koud is en weert hitte van buitenaf. Daarom draagt zijde zo fijn in de zomer. Ook lief voor kinderen met huidirritaties of kinderen die geen wol verdragen. Zijde werkt verzachtend en in combinatie met wol omhullend. Probeer het maar eens als je kindje overprikkeld of hooggevoelig is.
Er zijn geen producten in deze categorie.
Powered By OpenCart
Elrosa Kids © 2017